zaterdag, december 23, 2006

MTB: toertocht in Bilzen

Voor het eerst dit najaar met de mountainbike een georganiseerde toertocht gereden, in Bilzen deze keer. Nu ben ik geen grote fan van zulke georganiseerde evenementen, veel te veel volk op een beperkte ruimte brengt het slechte in de mens naar boven. Gelukkig was het aantal deelnemers (zo'n 300) beperkt en kon er overal vlot worden ingehaald.

Het parcours (38 km) was, de streek in acht genomen, meer dan voldoende. Voor het grote deel werd de BLOSO-route gevolgd, al was het in omgekeerde zin. De natte, en daardoor zware, ondergrond maakte sommige stroken wat zwaarder. Op zo een zware modderstrook ging ik onderuit (heb dringend nieuwe banden nodig), en kwam met mijn hoofd onzacht neer tegen een houten paaltje. Op die momenten ben ik blij dat ik NOOIT zonder helm rij en daardoor was het weer een val zonder gevolgen.

Op de organisatie was helemaal niets aan te merken, perfect gepijld, bewaakte fietsstalling, ruime bevoorrading met soep en warme chocomelk en wasmogelijkheden voor fietser én fiets. Meer moet dat echt niet zijn.

Bij de start kregen we ter promotie nog een energiedrankje in ons handen gestopt: PEP met Fruitpunch-smaak van EXRA. Een drankje op basis van
Guarana, dit is een kruid uit de Braziliaanse jungle dat al eeuwen bekend staat om zijn energieverhogende eigenschappen. Natuurlijk valt over smaken niet te twisten, maar echt lekker vond ik het niet. Het deed mij een beetje aan hoestsiroop denken. Misschien dat de andere smaken (orange of Lime) wel lekker waren?

Nuttige Link:
Sfeerfilmpje Fons Moors (via http://www.fonsmtb.be/)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Zeg, er was toch niets aan 't paaltje hé??
Mijne fietsmaat voelde zich nogal ziek en wou liever niet meer wachten aan de aankomst... Onder 't motto samen uit/samen thuis heb 'k hem dan nog vergezeld naar diepenbeek!
tot na de feestdagen!
JohanS

Martin zei

Het paaltje hebben ze moeten afmaken! ;-)