vrijdag, december 15, 2006

Bike for life: fietsen voor het goede doel!

Vaak worden motorrijders geroemd om hun onmetelijk groot hart. Maar ook fietsers, en zeker wielertoeristen en wielrenners, spannen de kuitspieren dikwijls voor het goede doel. Denk bijvoorbeeld aan Ride for the Roses, een fietstocht ten voordele van de kankerbestrijding en oorspronkelijk een initiatief van meervoudig Tour de France-winnaar Lance Armstrong. Maar daarnaast bestaan er nog ontelbare andere, kleinschalige initiatieven van en voor wielrenners om geld in het bakje te krijgen voor de goede zaak.

Studio Brussel, mijn favoriet radiostation, biedt nu de unieke kans om het aangename aan het nuttige te koppelen. Via Ebay veilen ze namelijk heel wat unieke evenementen. De opbrengst van deze veilingen gaat helemaal naar Rode Kruisprojecten voor slachtoffers van landmijnen. En voor fietsfanaten zijn er een aantal niet te versmaden aanbiedingen.

Zo kan je samen met veldrijder
Bart Wellens en het Fidea Cycling-team een training afwerken. Onderweg kun je dan een babbeltje slaan en tips en tricks ontfutselen aan de winnaar van de laatste wereldbekerwedstrijd. Wel snel zijn want deze veiling loopt morgenvroeg om 8 uur al af. Op dit moment staat de teller op 255 euro. Dit betekent amper 50 euro per persoon, want je mag 4 vrienden meebrengen.
UPDATE: Veiling is afgelopen en heeft 536,50 euro opgeleverd.

Heb je het eerder voor het mountainbiken dan zegt een
MTB-rit met ex-wereldkampioen Filip Meirhaege je misschien meer? Hier heb je nog tot volgende week vrijdag om een bod te plaatsen. Het hoogste bod tot nu toe is 275 euro, maar ook hier mag je weer 4 vrienden meebrengen. Een koopje dus.
UPDATE: Veiling is afgelopen en heeft 1220(!) euro opgeleverd. Winnaar is een mountainbiketeam uit Gent (Team Skelle),

Voor wie zijn fiets deze winter al aan de haak heeft gehangen en is overgeschakeld op alternatieve sporten is de zwemsessie met Evy Gruyaert misschien interessant. De dolfijnen krijg je er gratis bij! Hier moet je wel wat dieper in de buidel tasten, het hoogste bod staat al boven de 3000 euro!
UPDATE: Veiling is afgelopen en heeft 3300(!) euro opgeleverd.

Natuurlijk heeft StuBru ook oog voor mensen met minder centen of mensen die de winter binnenshuis doorbrengen. Naast de knetterende open haard kan je dan herinneringen ophalen aan de grootse prestaties van Eddy Merckx, in een
door de grootmeester gesigneerd fotoboek.

UPDATE: Veiling is afgelopen en heeft 330 euro opgeleverd.

Mijn bijdrage aan dit initiatief zal er voorlopig in bestaan aanwezig te zijn op de "
Party For Life" op 23 december in Leuven. Met oa de Arsenal, dj' s Starski & Tonic, Buscemi, Gerrit Kerremans en als headliner "Discobar Galaxie"

Ook in Nederland loopt een gelijkaardig initatief op 3FM. Al zijn de Ebay-veilingen niet zo fietsgericht, het is voor hetzelfde goede doel! Doen dus!

Geen opmerkingen: