maandag, december 18, 2006

MTB: Sankt-Vith

Na twee weken geleden Malmedy en omstreken te hebben verkend was deze zondag Sankt-Vith aan de beurt. Samen met een kompaan trok ik in alle vroegte richting Ardennen. In Sankt-Vith mankeert het in elk geval niet aan parkeerplaatsen dus je kan je wagen er vlot kwijt.

Goed ingeduffeld trokken we dan op weg om de Waterroute (route 3) te rijden. Na wat zoekwerk hadden we het startpunt (gemeentehuis/toeristische dienst) gevonden en konden we op weg. Echt zwaar is het parcours niet, maar door de overvloedige regenval van de voorbije dagen lag het er wel goed vettig en modderig bij, waardoor het toch nog lastig werd.

Het werd nog extra lastig gemaakt doordat er blijkbaar met zwaar materiaal (bosbouwvoertuigen) een aantal bossen zijn gerooid. Niet alleen waren de paden stukgereden, ook enkele bomen, waarop de pijltjes zijn bevestigd, waren verdwenen. Uiteindelijk zouden we meer dan 10 kilometer omrijden om de juiste route te vinden. Om dit in het vervolg te vermijden heb ik mij vandaag de gratis overzichtskaart van de mountainbikeroutes in de Oostkantons besteld.

Volgende week houden we het wat dichterbij huis en staat de Alden Biesen Kerstmountainbike (Bilzen) op het programma.

Geen opmerkingen: