maandag, januari 03, 2005

Lucy in the Sky with Diamonds

LSD kan staan voor "Lucy in the Sky with Diamonds" of zelfs voor "lysergic acid diethylamide" maar bij mij staat het voor Long Slow Distance. Een LSD-training is volgens mijn trainingshandboek van cruciaal belang in de opbouwfase voor een nieuw seizoen. Nog volgens mijn handboek moet ik dan fietsen met een hartslag tussen 141 en 146 bpm. Deze morgen stond ik dan ook vertrekkensklaar voor mijn eerste echte LSD-training van het nog prille jaar.

Nog niet goed vertrokken begint mijn hartslagmeter al als gek te piepen. De klim richting de provincie Limburg vergt blijkbaar al te veel energie, want ook tegen lage snelheid krijg ik mijn hartslag niet onder de 146. Even later kom ik op het wegdek de markeringen tegen van de Cicli Fondriest, een toertocht die ik deze zomer al gereden heb, en ik besluit de pijltjes maar te volgen (kwestie van niet altijd hetzelfde parcours te rijden). Eigen aan zo'n toertochtparcours is dat de inrichters elke molshoop in de omgeving in hun parcours opnemen. Resultaat: vrij veel - zij het korte - hellingen en veel draaien en keren. Ik heb de pijltjes van de 80 km rit gevolgd en toen ik terug in Landen aankwam had ik iets meer dan 50 km gereden. Niet echt moe, maar ook helemaal niet voldaan.

Van het opgezet doel; een rustige LSD-training is niets in huis gekomen. Veel klimmen en een verschrikkelijk hinderlijke wind zodat ik uiteindelijk een gemiddelde hartslag van 158 had, nochtans heb ik geprobeerd om rustig naar boven te klimmen om zo mijn hartslag laag genoeg te houden. Maar blijkbaar lukt het mij niet om een berg omhoog te rijden onder de 146 hartslagen per minuut, althans niet tegen een aanvaardbare snelheid. Want ik had nu ook geen zin om tegen 10 km/h naar boven te peddelen.

Voor de rest van de week zal er weinig fietsen uit de bus vallen, vanaf morgen is het weer werken geblazen.

Geen opmerkingen: