zondag, april 08, 2007

Geen kilometers, maar hoogtemeters!

Vandaag een eerste fietstocht met als belangrijkste criterium "1000+", meer dan 1000 positieve hoogtemeters dus. Om een beetje deftig voor de dag te komen in een cyclosportieve moet je immers voldoende klimkilometers in de benen hebben. Ideaal hiervoor is het parcours van de Ti'Light Classic die elk jaar in juli wordt gereden. Gelukkig gebruiken ze goede verf voor de wegmarkering zodat alle pijltjes, 9 maanden na de feiten, nog perfect leesbaar waren.

Via Landen, Wasseiges en Héron, met hier en daar een molshoop, kwamen we aan bij de grootste uitdaging van de dag: de Cote de Ben Ahin (2,5 km, 6%). Daar bleek al snel wat ik eigenlijk al wist: dat ik de voorbije dagen te veel en te intensief gefietst heb. mijn hartslag ging niet echt vlot de hoogte in. De volgende dagen dus wat minder fietsen en meer rusten. Want trainen is óók rusten!

De missie is uiteindelijk geslaagd met 1125 hm (op 114 km) volgens mijn VDO en 1102 volgens mijn Polar. Waar het juist misgelopen is weet ik niet, beide fietscomputers hielden nochtans ruime tijd gelijke tred qua aantal hoogtemeters.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hey Martin, waar heb je precies ingepikt op het parcours, ik heb deze rit 2 weken geleden gedaan en had 1059 hoogtemeters(ciclomaster) op 114 km ingepikt in Waasmont

Martin zei

Vertrokken aan de Hannuitsesteenweg richting rond punt, en daar naar Waasmont. Met die hoogtemeters op atmosferische druk ben je vaak afhankelijk van het weer. Maar uw hoogte komt toch in de buurt, én is ook 1000+. Dus het zal in elk geval in de buurt liggen. Met een 5% foutenmarge kan ik goed leven!