donderdag, oktober 19, 2006

De weergoden te slim af?

De herfst is nu blijkbaar echt in het land. Voor wie regelmatig op de fiets kruipt is een duidelijke en juiste weersvoorspelling altijd handig. Omdat Sabine Haagdoren of Frank Deboosere niet altijd gelijk hebben is het nuttig om vlak voor het vertrek zelf snel even te checken of je je regenjas en overschoenen kan thuislaten. Het internet is hiervoor natuurlijk het gedroomde instrument.

Voor de Limburgers, of mensen zoals ik die vaak in Limburg fietsen, is er dankzij Toerisme Limburg een lokaal weerbericht. Een soortgelijk weersvoorspelling is er ook voor de kustbewoners en -verblijvers:

Terug naar Limburg. Naast een algemeen weerpraatje kan je ook een kijkje nemen op de actuele radarbeelden. Zo krijg je een zicht op de buienintensiteit die je kan verwachten. Is er niets te zien, dan is er geen regenwolkje aan de lucht. Er zit wel enige vertraging op maar het geeft toch een beeld van het laatste uur.
Actueel
Actueel - 15 min
Actueel - 30 min
Actueel - 45min.
Natuulijk zijn er op het net ook nog andere radarbeelden te vinden.

Om een zicht te krijgen op de buien die je de komende uren mag verwachten is de Buienradar dan weer een nuttige webstek. Als je klikt op "verwachting" kan je tot twee uur voouitblikken. Met behulp van Google Earth en Maps kan je inzoomen tot op je huis zodat je je nog beter kan oriënteren ten opzichte van de dreigende regenbuien.


Heb je de komende week een weekje vrij of heb je een meerdaagse tocht in gedachte? Dan wil je misschien weten hoe het weer er de komende 7 dagen gaat uitzien? Neem dan eens een kijkje op de webstek van de Bodemkundige Dienst!

Geen opmerkingen: