maandag, november 08, 2004

31-10 Mountainbikeroute Meerdaal (Heverlee)

Verslag van de eerste echte test voor mijn "nieuwe" MTB

31 oktober 2004, zondagmorgen, 8 uur.

Gelukkig had iedereen de nacht van zaterdag op zondag de klok een uurtje kunnen terugdraaien zodat het vroege uur eigenlijk nog meeviel (voor onze biologische klok was het immers al 9 uur). Iedereen was goed op tijd, dus nadat de fietsen op de fietsendragers waren gemonteerd konden we vertrekken richting Heverlee. Aan de afrit in Haasrode stond een laatste metgezel ons op te wachten zodat we uiteindelijk met vijf aan de mountainbiketocht konden beginnen.

Het parcours lag er niet bepaald droog bij, we beseften al snel dat we onze fiets niet lang proper zouden houden. Nog geen 4 kilometer ver, mijn eerste stunt van de dag: een afslag gemist. Na een tijdje begon het mij te dagen dat het niet kon zijn dat de anderen zó een grote voorsprong hadden genomen. Uiteindelijk teruggekeerd en daar stonden ze mij al op te wachten (en uit te lachen), 4 km verkeerd gereden.

De tocht werd verder gezet, en deze keer over de juiste paden. Alles was goed berijdbaar en eigenlijk was het wachten op de beklimming aan de Kluis om eens echt naar boven te "peddelen". De klim werd als snel gevolgd door een modderpad en een zandstrook. Spijtig genoeg hadden de organisatoren van de TT van Bierbeek besloten om hier een deel van de toertocht te laten passeren. Gevolg was dat er veel te veel volk op een veel te klein stuk bos aan het fietsen was. Met als gekend gevolg het fenomeen dat ook in de file bestaat: de eerste remt een beetje, de tweede al iets heviger en de vijfde staat volledig stil. Niet echt aangenaam, maar uiteindelijk namen de TT'ers een andere (de rode) route en konden wij onze zondagstocht in alle rust verder zetten. Na 38 km (groen + blauw + verkeerde afslag) kwamen we voldaan terug aan de sporthal in Heverlee. Iedereen bleek al enthousiast voor onze volgende tocht.

Geen opmerkingen: