donderdag, juli 26, 2007

À la recherche du temps perdu

Op zoek naar de verloren tijd! Dat is iets waar renners in de Tour - zij die nog niet naar huis zijn tenminste - dagelijks mee geconfronteerd worden. Tijd die ze hebben verloren in een bergrit, of door een domme valpartij of lekke band. Vandaag was het mijn beurt.

Vanmorgen werd ik immers wakker nog voor mijn wekker afliep, dat dacht ik althans. Blijkbaar was er iets misgelopen waardoor mijn wekker vanmorgen gewoon geen kik gaf. Spontaan wakker worden is natuurlijk altijd aangenamer, maar niet als dat bijna een uur later is dan het geplande opstaanuur. Met mijn zevenmijlslaarzen aan ontbeten, tanden gepoetst en met de fiets op weg naar het werk. Op zoek naar de verloren tijd! Rije, rije, rije, stoempe, stoempe, stoempe op het grote mes. Op iets meer dan een uur was ik op het werk. Vermoedelijk een nieuwe recordtijd, met dank aan de lichte rugwind.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Wind mee, dan hebt ge meer geluk dan mij. Ik heb altijd serieus wind tegen naar het werk toe :-)

Martin zei

Eigenlijk heb jij dan meer geluk. De overheersende windrichting in België is zuidwest. Mijn rit naar het werk is in noordoostelijke richting, wind mee dus. Maar...'s morgens is er meestal wat minder wind dus heb ik ook een kleiner voordeel. Wanneer ik dan 's avonds terugkeer heb ik de wind meestal pal op kop!