maandag, augustus 07, 2006

Klaar voor de Vogezen?

Volgend weekend plannen we een blitzbezoek aan de Vogezen. Met z'n vijven (en onze wederhelften) vertrekken we zaterdag in alle vroegte naar La Bresse. We hopen er tegen de middag aan te komen zodat we in de namiddag al een eerste verkenning van de omgeving kunnen doen. Op het menu staan dan al de Col d'Oderen
en de
Col de Bramont.

Zondag gaan we dan op zoek naar het dak van de Vogezen, de Grand Ballon en de Hohneck. De Grand Ballon (1424 meter) is de hoogste berg van de Vogezen maar de bijbehorende Col du Grand Ballon is met 1343 meter toch niet het hoogst "befietsbare" punt van de Vogezen. Dat is namelijk de 1362 meter hoge Hohneck. Vandaar dat we voor alle zekerheid beide beklimmingen op ons lijstje hebben gezet! Maandag staat dan onze Koninginnerit op het programma, met o.a. de Col du Brabant, de Tête du Rouge-Gazon, de Col de Morbieu(x) en de Col de la Croix-des-Moinats. Dinsdag rijden we de verzuring uit onze benen met de Col des Feignes, Col de Sapois en de Col de la Grosse Pierre. In de namiddag wacht ons dan nog de terugtocht en woensdag is het alweer "back to reality" en werken geblazen.

Hoe we dit gaan verteren blijft voorlopig de grote vraag. Het is voor ons allemaal de eerste kennismaking met het - zij het dan bescheiden - gebergte. Gisteren mijn fiets nog aan een laatste wasbeurt en inspectieronde onderworpen. Het ergste wat je immers kan overkomen is materiaalpech, zeker omdat we maar een weekendje ter plaatse zijn. Deze week plan ik nog vier dagen naar het werk te fietsen. Misschien niet ideaal als voorbereiding maar heb ook weinig zin om speciaal extra dagen in de wagen te kruipen. Trouwens, door omstandigheden heb ik vorige week al twee fietsdagen moeten opofferen. Dit weekend ook al niet gereden, we moeten ook niet te veel rusten! Een volledig en uitgebreid verslag van onze Vogezentrip volgt nog.

Geen opmerkingen: