vrijdag, april 14, 2006

Terug van weggeweest!

Ook letterlijk terug van weggeweest. Vorig week namelijk een weekje gaan snowboaden in Les Menuires. Dit skistation maakt deel uit van les Trois Vallées en dit is met 600 kilometer geprepareerde piste het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld!

Wat het fietsen betreft heb ik begin deze week mijn eerste fietsstaat ingeleverd. In de maand maart 9 keer met de fiets naar het werk gegaan. Officieel doe ik vanaf dit jaar 70 kilometer, maar eigenlijk zijn het er dik 78. Onze personeelsdienst twijfelde blijkbaar aan de oprechtheid van mijn aanvraag en heeft het kilometeraantal op 70 gebracht. Ronduit belachelijk, ik ben zelfs niet verplicht om de kortste weg naar het werk te nemen, maar ik ga daar zeker geen woorden aan vuil maken en geef dus 70 kilometer op. Ik ben al blij dat ik een fietsvergoeding krijg en dat heeft mij voor de maand maart weer 95 euro opgeleverd.

Dat geld gaat trouwens goed besteed worden want het is serieus beginnen kriebelen om mij een nieuwe fiets aan te schaffen. Lange tijd dacht ik een TREK 5200 OCLV carbon fiets te kopen. Mijn droom was echter al een tijdje een Cervélo, maar die leek niet echt in mijn budget te vallen. Daarbij zijn er in Vlaanderen niet zo veel dealers die Cervélo verkopen. Uit pure nieuwsgierigheid toch maar eens een offerte laten opmaken bij de dichtstbijzijnde dealer en groot was mijn verbazing toen bleek dat een Cervélo toch nog binnen mijn budget paste. Het gaat hier dan wel om een aluminium frame, maar wel eentje dat ook gebruikt wordt door de profs van het CSC-wielerteam. Morgen ga ik het frame voor het eerst in levende lijve bekijken, en als die eerste kennismaking meevalt wordt de Cervélo Soloist Team mijn volgende fiets.

Ondertussen loopt ook het project om voor mijn vriendin een koersfiets op te bouwen ten einde. De kader is een TREK maat 48 in de kleuren van US Postal van enkele jaartjes oud die ik voor een mooie prijs op het internet heb kunnen kopen. De rest van de onderdelen heb ik nieuw gekocht: een Campagnolo Mirage triple 9 speed groep en Campagonolo Vento wielen. Enkel een zadel en de pedalen ontbreken nog. De opbouw was voor mij ook een goede generale repetitie voor mijn avondcursus fietsmecanicien. Binnen een kleine maand heb ik immers een examen dat zal bepalen of ik mag overgaan naar het tweede jaar.

Geen opmerkingen: