dinsdag, december 21, 2004

brrr, koud hé

Verlof en zonnig! Ideaal om een tochtje gaan te maken zou je zeggen.

Maar het begon deze morgen al niet schitterend. Nog voor mijn wekker afliep was ik al klaarwakker: buikkrampen. Van pure miserie opgestaan en mij al snel in het kleinste kamertje moeten gaan nestelen.

En ik had nog zo'n mooie plannen gemaakt: Met de fiets (MTB) naar Burdinne en daar dan de plaatselijke MTB-route rijden. In totaal iets van een 90 à 100 km. Met de hartslagmeter ingesteld op 60% à 70% van mijn maximale hartslag zou dat een ideale duurtraining geweest zijn.

Na lang twijfelen (en een tweede bezoek aan het kleinste kamertje) besloot ik toch maar te vertrekken. Lekker warm ingeduffeld: thermisch ondergoed, zomertenue én wintertenue, plus mijn nieuwe MTB-handschoenen (windpro en tot -5°c). Ik was nog maar enkele kilometers ver of mijn maag begon al weer te rommelen. Bovendien was het toch véél kouder dan ik had gedacht. Als ik dit nog 90 km moest volhouden dan waren mijn voeten, handen en oren al lang veranderd in ijsblokken. Een beetje ongoocheld heb ik dan toch maar het wijze besluit genomen om terug te keren.

Gelukkig wordt het de volgende dagen weer zachter (andere kant van de medaille is dat ook natter wordt). Op het programma staan mijn eerste georganiseerde mountainbikeritten. Op 26 december trek ik waarschijnlijk naar een TT in Lummen en op 30 december naar Diest. Het verslag volgt nog wel.

1 opmerking:

Anoniem zei

Hé, grappige blog! Neem eens een kijkje op http://www.mijneuro.tk en misschien heb jij wel een hit ... byebye, EBT