maandag, december 06, 2004

5-12 Mountainbikeroute de Hoge Kempen (Genk)

Zondagmorgen om 7 uur is het eigenlijk nog veel te vroeg om op te staan. En eigenlijk is het op 5 december veel te koud om buiten te komen. Maar achteraf ben je dan blij dat je even het gezond verstand opzij hebt gezet en toch bent vertrokken voor een tochtje. Biken, I love it!

Zondag 5 december het Bloso-parcours in Genk gaan rijden. Alhoewel velen zeggen dat er te veel beton in dit parcours zit, vind ik het juist een perfecte mix van bos/veld en beton. In het bos kan je je geven, en op het beton kan je even bekomen van de geleverde inspanningen. Het parcours lag er zéér vettig en modderig bij. Het toppunt van modderigheid kwam vlak na het Fenix-Stadion. Het vervolg van dat pad was vol met kuilen en om daar op snelheid te blijven moest ik toch serieus doortrappen. Daarna was het eigenlijk zeer rustig met weinig technische stukken (uitgezonderd een singletrack langs een andere spoorweg) maar wel lekker ontspannen rijden door de Genkse bossen.

Uiteindelijk had ik 45 km op de teller, met een gemiddelde van iets meer dan 22 km/h en een goed gevoel in de benen. Mijn looptraining die ik sinds vorige week hervat heb, samen met de fietstraining van vorige week, heeft blijkbaar mijn conditiepeil terug in de hoogte gejaagd.

Geen opmerkingen: