donderdag, september 29, 2005

September heerlijk weer , de herfst zal mooi zijn evenzeer!

In september was het een lekker weertje, net als vorig jaar eigenlijk. Daarom ook dat ik in september meestal mijn "groot verlof" opneem. En als we de weerspreuk mogen geloven kan je dit dan doortrekken naar de volledige herfst. Ben benieuwd.

Wat het fietsen betreft was het in september wel wat minder. In de eerste plaats door op vakantie te gaan (zonder fiets). Terug thuis gekomen stond mijn nieuw fiets klaar maar er echt van kunnen genieten is nog niet gelukt door problemen met het velglint van mijn voorwiel. Die problemen zijn er trouwens nog steeds. Het velglint verschuift telkens en daardoor rij ik elke 100 km wel eens lek. Dit weekend ga ik langs bij mijn fietsenboer om textiel velglint van Velox te halen, dat moet je inplakken en hopelijk verschuift het dan niet meer. Naar het werk fietsen is grotendeels volgens plan gelopen. Enkel vandaag (te veel regen) en morgen (vergadering in Brussel) heb ik gezondigd tegen mijn planning. In totaal in de maand september 5 fietsdagen.

Ondertussen is ook mijn cursus fietsmecanicien goed op gang geschoten. En ik moet zeggen, ik heb de smaak te pakken: toffe klas, goede leraar en natuurlijk interessante materie. Na de kennismaking met de fiets en het materiaal zijn we begonnen met het echte werk. Als eerste op het menu staat de trapas. Je zou ervan versteld staan hoeveel verschillende systemen er wel niet zijn: ISIS, OCTA-link, Hollowtech II en gewoon vierkante assen. Natuurlijk allemaal met specifiek materiaal om ze te (de)monteren. Binnen twee weken moet ik voor mijn werk naar Nederland en dan ga ik van de gelegenheid gebruik maken om bij Salden een werkkoffer van BBB te halen. Meer dan 50 euro goedkoper dan bij mijn lokale fietsenmaker.

Geen opmerkingen: