maandag, juni 20, 2005

Landen-Rotheux-Landen

Met een paar fietsmakkers dit weekend Landen-Rotheux-Landen gereden. De wegmarkeringen waren nog zéér duidelijk zodat we uiteindelijk nergens verkeerd reden. Nadeel van zo een georganiseerde rit achteraf eens opnieuw te rijden is natuurlijk dat er onderweg geen bevoorradingen zijn, met een temperatuur van boven de 30°C was dat nochtans welkom geweest.

Het parcours was ons natuurlijk bekend, en de drie klimmen hadden we tijdens Landen-Hamoir-Landen al eens gereden. De Côte de Yernée vond ik deze keer lastiger, de Côte de Rotheux blijft een zalig klimmetje en wat de Côte Les Cahottes betreft, ik vind er eigenlijk niet zo veel aan. Daar kan je gewoon rustig op tempo naar boven rijden. Deze keer heb ik bij wijze van experiment, en om de anderen af te schudden, zelfs uitsluitend de binnenbochten gepakt.

In tegenstelling tot onze Hamoir-rit viel het nu na de beklimmingen niet meer stil, integendeel zelfs. In een sneltreinvaart van rond de 35 km/h ging het richting Landen.

Het woon-werkverkeer wil de laatste tijd wel niet meer zo vlotten. Van de geplande "4 ritten-week" komt er nooit iets in huis. Meestal kom ik maximaal 3 maal per week met de fiets naar het werk. Ik verwacht wel dat het vanaf juli wat rustiger wordt zodat ik dan toch iets aan mijn kilometerstand kan doen.

Geen opmerkingen: