zondag, november 04, 2007

Opnieuw het veld in....Nu de koersfiets op stal staat is het tijd om mijn ander rijwiel de nodige aandacht te geven. Tijd voor de mountainbike dus!

De dichtstbijzijnde mountainbikeroute is in Zoutleeuw, en dan leek ons dan ook ideaal voor een gewenningsrit. De ruilverkavelingswegen om naar de startplaats te rijden waren een perfecte voorbereiding.... op nog meer ruilverkavelingswegen en de IJzeren weg. Want laten we eerlijk zijn, veel off-road zit er niet in de route. Maar dat wisten we op het voorhand. De parcoursbouwers hebben er in elk geval het beste uit gehaald. En op de Ransberg werden we, tegen onze verwachtingen in, toch nog verrast met twee kuitenbijter(tjes).

De bewegwijzering van de route is geen hoogvlieger en krijgt blijkbaar vaak te maken met vandalisme en sabotage. Zelf hebben we nog plaatje, dat was dichtgeplooid, in de oorspronkelijke staat hersteld, zodat het nu terug zichtbaar is. Conclusie: geen parcours waar je een lange autorit voor wil ondernemen, maar als oefenritje in de buurt kan het volstaan.

Volgend week zondag kan dan het echte werk beginnen en gaan we de bossen in en om Heverlee onveilig maken. Als de beentje mee willen tenminste, want zaterdag staat een nieuwe klimsessie gepland. Hopenlijk met minder stramme spieren deze keer.

2 opmerkingen:

Unknown zei

Beste Martin,

Veel MTB plezier gewenst deze winter, heb er ook al eentje opzitten van 55km.

Groeten

De Leuke Fietser

Martin zei

voorlopig zal het vooral veel herfstplezier zijn... ploeteren in de modder.