vrijdag, september 29, 2006

Zelf een wiel spaken?!?


Ondertussen is het schooljaar weer goed op gang gekomen. Dat betekent ook dat ik gestart ben met mijn tweede jaar "fietsmecanicien". Dit jaar zullen we ons vooral richten op het zelf spaken van wielen, verende voorvorken en hydraulische schijf- en velgremmen. Maar de eerste lessen gaan dus over het spaken van wielen.

Het spaken op zich is eigenlijk verbazingwekkend eenvoudig. Vergelijk het met breien, eens je de techniek onder de knie hebt is er niets moeilijk aan. Zeker niet als je een bestaand wiel uit elkaar haalt en terug opspaakt, dan moet je je immers geen zorgen maken over de juiste spaaklengte of -dikte. Maar ook hier bestaan eenvoudige oplossingen. SAPIM, een bekende spakenfabrikant, biedt op haar website de mogelijkheid om online een spaaklengteberekening uit te voeren.

Als het wiel dan is opgespaakt moet het nog worden rond en recht gemaakt, én dat is een ander paar mouwen. Enkel door veel te oefenen kan je hier echt goed in worden. Maar alles begint ook met het goede materiaal. Daarom dat ik een Parktool TS-2 wielrichter heb aangeschaft, met een adviesprijs van 299 euro is dat wel niet echt goedkoop. Vermits we met een aantal mensen van plan waren om zo een wielrichter aan te schaffen besloot ik eens contact op te nemen met een gekende fietsenwinkel. Hun prijs lag net boven de 250 euro, wat al vrij goedkoop is. Maar omdat we met 5 zo'n een wielrichter aankochten kregen we ze voor 202 euro per stuk. Per man dus 50 euro korting. Zo zie je maar hoeveel geld je kan uitsparen door groepsaankopen.

Update 10/01/2007: Zelf een wiel spaken: de theorie (link)

woensdag, september 27, 2006

Pijnlijk!

Na drie weken verlof terug om 5 uur 30 opstaan en met de fiets naar het werk peddelen is minstens pijnlijk te noemen. Het moet wel gezegd, tijdens mijn verlof heb ik amper op de fiets gezeten. De honger naar het fietsen was dus groot, ook de vermoeide benen waren helemaal verdwenen.

Ik hoop nog tot eind oktober met de fiets naar het werk te rijden, ook al gebeurt dat nu al voor een groot stuk in het donker. Wanneer we overschakelen naar het winteruur gaat de fiets op stal en wordt het weer "treinen" tot ergens begin Maart.