donderdag, april 27, 2006

Geen nieuws, is goed nieuws, of toch niet?

Deze week nog een paar laatste knopen doorgehakt wat de opbouw van mijn nieuwe (Cer)vélo betreft. De ketting (Shimano Ultegra) zal vervangen worden door een ketting van KMC, zo eentje met een slotje waardoor het onderhoud wat makkelijker wordt. Om mijn trainingslog nog meer te kunnen vullen met allerhande nuttige en onnuttige informatie heb ik er mij ook een VDO MC 1.0, met hoogtemeter, laten op plaatsen. De kader zou normaal deze week geleverd worden, de rest van de onderdelen zijn ook voorradig, alleen de wielen zouden nog voor problemen kunnen zorgen. Easton kan met de productie de grote vraag blijkbaar niet volgen. Het zal dus nog bang afwachten worden. Zolang ik niets hoor ga ik er van uit dat de fiets kan opgebouwd worden zoals ik hem besteld heb.

Waar ik wel nieuws van heb ontvangen is de politie van de zone West-Limburg. Ze hebben mij blijkbaar op foto vastgelegd toen ik het frame ging bekijken, zowel op de heen- als de terugrit nota bene. Resultaat: 240 euro minnelijke schikking. Daar moet ik dus wel bijna drie maanden voor naar het werk fietsen! Mijn auto zal dus nog minder buitenkomen, enkel voor hoognodige verplaatsingen. Dat maakt het natuurlijk wel makkelijker om mijn doel van dit jaar "meer kilometers met de fiets dan met de wagen" te halen.

Ondertussen ben ik ook ingeschreven voor de Gran Fondo Eddy Merckx van 10 juni én denk ik er aan om mee te doen aan het Belgisch Kampioenshap voor Wieletoeristen in Wijgmaal. Niet dat ik denk dat ik een kans maak, wel om eens de sfeer op te snuiven bij een echte wedstrijd met rode en groene vlag op een afgesloten parcours,.... Lijkt mij wel eens leuk.

Geen opmerkingen: